+ 385 1 3705 506

23. Olimpijske igre gluhih, 18.07. – 30.07.2017., Samsun – Turska

Administrator Srpanj 18, 2017

Želimo obavijestiti javnost da će Hrvatska delegacija gluhih sportaša i vodstva (sveukupno 62 osoba – 36 sportaša i 26 službenih osoba) sudjelovati od 18. do 30. srpnja 2017. godine na 23. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih u Samsunu, Turska. Osobita nam je čast da će se našoj delegaciji na ceremoniji otvaranja Igara pridružiti i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport gđa Janica Kostelić.

Na Olimpijskim igrama gluhih Samsun 2017 sudjelovat će preko 100 zemalja iz cijelog svijeta, a hrvatski gluhi reprezentativci i reprezentativke nastupit će šest sportova: rukomet, streljaštvo, stolni tenis, atletika, plivanje i taekwondo.

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju gluhih čine: Žiga Bedenik, Tomislav Bošnjak, Bojan Crnojević, Nemanja Damjanić, Daniel Fodor, Vedran Jakovljević, Pero Jukić, Jakov Kolarić, Oliver Lušić, Ivan Pajić, Ilija Perak, Mateo Perak, Marko Prošenski, Antonio Rozić, Goran Skoko, Dean Šagovac, Stjepan Emil Šćulac, Marjan Turković, Kristijan Živković i Dominik Žmirić.

U pojedinačnim sportovima Hrvatsku će na 23. Olimpijskim igrama gluhih predstavljati strijelci Boris Gramnjak, Milan Lugarić, Darko Horvatić, Vida Puškadija i Lana Skeledžija; stolnotenisači Paola Balder, Anamarija Hribar, Ivan Hribar, Stana Marić i Ilija Tomić; atletičarke Klaudia Dešić koja nastupa u disciplini 800 m i Laura Štefanac koja nastupa u disciplini koplje; plivači Antonio i Natali Žgomba; te aktualne svjetske prvakinje u taekwondo-u gluhih Matea Kolovrat i Sara Rajčević Rajčević u borbama i formama.

Više o sportu gluhih možete pročitati na stranici: www.deaflympics.com,
 a o 23. Ljetnim olimpijskim igrama gluhih u Samsunu – Tursak na službenim stranicama igara: www.deaflympics2017.org

Športski pozdrav,

Hrvatski športski savez gluhih

Podijeli ovu vijest