HSSG

Vijesti

2. Svjetsko prvenstvo gluhih u curlingu, 23.02.- 02.03.2013., Bern- Švicarska


wdcc_2nd

Hrvatska ženska curling reprezentacija gluhih na 2. Svjetskom prvenstvu gluhih u curlingu, 23.02. – 02.03.2013. , Bern – Švicarska osvojila je brončanu medalju !

U sastavu reprezentacije na navedenom natjecanju bile su: Melani Lušić, Marijana Božić, Ane Miljković, Katarina Vidaković, Emina Crnaić.


U završnom dijelu natjecanja za medalju smo se natjecali sa Mađarskom reprezentacijom i osigurali si mjesto na postolju uz dvije također izuzetne reprezentacije Rusije i Kanade. Iako su dominirale tijekom cijelog natjecanja Kanađanke su ipak završile na drugom mjestu dok su Ruskinje u finalu protiv Kanađanki uz malo više sportske sreće došle do zlatne medalje.

Hrvatska ženska curling reprezentacija je i aktualni pobjednik prvenstva Hrvatske, a osvajanje ove medalje na 2. SP gluhih u Bernu, Švicarska jedno je od najvećih postignuća hrvatskog curlinga sporta i sporta gluhih.

Nastavljamo dalje sa treninzima i natjecanjima, a prvo koje nas očekuje je prvenstvo Hrvatske u curlingu koje će se održati tijekom ožujka i travnja 2013. u Budimpešti. U 2014. godini očekuje nas Europsko prvenstvo u curlingu za gluhe koje će se održati u Finskoj na kojem se želimo potvrditi kao jedna od najboljih europskih ženskih ekipa.

Želimo istaknuti kako smo jedina nacija na ovom 2. SP gluhih koja nema niti jednu regularnu curling stazu u svojoj zemlji. Nadamo se da će se u 2013. i to promijeniti izgradnjom prve regularne staze u Sl. Brodu.

Zahvaljujemo se Hrvatskom športskom savezu gluhih i Hrvatskom curling savezu na potpori svih ovih godina u našem nastojanju da osvojimo prvo odličje u curlingu za gluhe.

Više o samo natjecanju možete vidjeti na:

http://www.wcdeafcurling2013.com 

http://www.curlingbern.ch/turniere/2012-2013/2nd-world-deaf-curling-championship-2013-women/draw-results


Športski pozdrav,
 

Hrvatski športski savez gluhih

 


Kontaktirajte nas

Adresa: Maksimirska 51a, Zagreb
tel / fax +385 1 370 55 06
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://hssg.hr

Designed and powered by:

kopaweb-logo_grey


O nama

HŠSG je osnovan 29.02.1992. godine kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske... više..

Povijest

Hrvatski športski savez gluhih je osnovan 29.02.1992. godine u Zagrebu za vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez... više..

Rezultati

Iz tehničkih razloga molimo Vas da nove rezultate državnih prvenstava trenutno pratite na stranici Zagrebačkog športskog saveza gluhih www.zssg.hr/rezultati.html 

Članovi

Članovima stavljamo na raspolaganje dokumente u PDF formatu... više..