HSSG

Vijesti

2. Državno prvenstvo gluhih u pikadu, 02.02.2013.


pikado_1

02.02.2013. održano je 2. prvenstvo Hrvatske u pikadu za gluhe u Zagrebu. Natjecanje se održalo u restoranu "Savica" , Av. M. Držića 32, Zagreb. Nastupilo je 14 ekipa iz Varaždina, Osijeka, Bjelovara, Siska, Nove Gradiške, Splita, Belišća i Zagreba.

Natjecanje se održalo u disciplini "High score" u 3 kola po 7 krugova. Ista disciplina bila je i u pojedinačnom natjecanju i ekipnom natjecanju.

Ispred Zagrebačkog športskog saveza gluhih i Hrvatskog športskog saveza gluhih natjecatelje je pozdravio predsjednik Marijo Lušić.

Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je, pred čak pet televizijskih kamera i neočekivano velikim brojem novinara koji su popratili otvorenje, izmamio pljesak oko stotinjak prisutnih pogotkom u centar prvom strelicom koju je uputio prema aparatu. 

Uz Bandića je na otvorenje stiglo i nekoliko njegovih suradnika među kojima i Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, te Miodrag Demo, načelnik u Odjelu za branitelje Gradskog ureda.

Ispred Zagrebačkog športskog saveza natjecatelje je pozdravio Stjepan Puhak, v.d. glavnog tajnika ZŠS-a, dok je kratko obraćanje imao i Mate Vukoja, predsjednik Hrvatskog pikado saveza. Prisutan je bio i Mladen Katavić, predsjednik Pikado saveza Grada Zagreba, zatim Mirko Ljubičić, predsjednik zajednice udruga HVIDR-e Grada Zagreba te još neki ugledni gosti što samo govori o pažnji koju je ovaj događaj izazvao.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Varaždina 1 sa 4470 bodova , drugo ekipa Nove Gradiške sa 3596 bodova, a treće ekipa Varaždina 2 sa ukupno osvojenih 3571 bodova.

U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija žena je Premužić Irenena iz Varaždina sa 987 bodova ispred Ištvanfi Mirele osječanke koja je osvojila ukupno 922 boda . Treće mjesto osvojila je mlada natjecateljica iz Varaždina Novak Vida sa ukupno 912 bodova.

U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Šipuš Vjekoslav sa 1325 bodovaiz Varaždina kojeg slijedi Škvorić Antonio sa 1087 bodova iz Nove Gradiške te treći Kolarić Dimitrije također iz Varadina sa 1046 bodova. Ovim putem čestitamo najboljim ekipama prije svega natjecateljima iz Varaždina.

Ostale rezultate možete pogledati na stranicama www.zssg.hr 

Također zahvaljujemo suorganizatorima ovog natjecanja Hrvatskom pikado savezu, Pikado svavezu Grada Zagreba na pomoći pri organizaciji ovog državnog prvenstva gluhih u pikadu.

 


Športski pozdrav,
 

Hrvatski športski savez gluhih

 


Kontaktirajte nas

Adresa: Maksimirska 51a, Zagreb
tel / fax +385 1 370 55 06
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://hssg.hr

Designed and powered by:

kopaweb-logo_grey


O nama

HŠSG je osnovan 29.02.1992. godine kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske... više..

Povijest

Hrvatski športski savez gluhih je osnovan 29.02.1992. godine u Zagrebu za vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez... više..

Rezultati

Iz tehničkih razloga molimo Vas da nove rezultate državnih prvenstava trenutno pratite na stranici Zagrebačkog športskog saveza gluhih www.zssg.hr/rezultati.html 

Članovi

Članovima stavljamo na raspolaganje dokumente u PDF formatu... više..