HSSG

Vijesti

2. EP u curlingu za gluhe, 17.- 24.03.2018. Schauffhausen, Švicarska


ep 2schaffhausenHrvatska ženska curling reprezentacija gluhih na krovu Europe!

Na 2. Europskom prvenstvu u curlingu za gluhe, koje se održalo od 17. do 24. ožujka 2018. godine u Schauffhausenu, Švicarska, hrvatska ženska curling reprezentacija gluhih osvojila je najsjajnije odličje.

Nakon dramatičnog prvenstva, naše je ekipa u sastavu Emina Crnaić, Vanja Beganović, Maja Sertić i Marijana Božić u finalu savladala aktualne svjetske doprvakinje, reprezentaciju Rusije, s rezultatom 8:5.

Hrvatska ženska curling reprezentacija gluhih je na prošlom Europskom prvenstvu u curlingu osvojila 2. mjesto, dok je na Svjetskom prvenstvu u curlingu za gluhe 2013. godine osvojila 3. mjesto. Osvojenim 1. mjestom na Europskom prvenstvu u curlingu za gluhe, naša je ekipa postigla najveći uspjeh u svojoj povijesti.

Zlatno odličje još je sjajnije ukoliko se uzme u obzir da naša curling reprezentacija nema adekvatne uvjete za trening, obzirom da u Hrvatskoj još uvijek nije izgrađena curling dvorana.

Nadamo se da će ovaj izniman rezultat bitidodatan podstreh kako bi se u Hrvatskoj izgradila infrastruktura za bavljenje curlingom.

Detaljnije informacije o natjecanju možete pronaći na web-stranicama: https://www.eccurling2018.com/ .

Hrvatski športski savez gluhih

ep 2 2018 schaffhausen cro team


Kontaktirajte nas

Adresa: Maksimirska 51a, Zagreb
tel / fax +385 1 370 55 06
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://hssg.hr

Designed and powered by:

kopaweb-logo_grey


O nama

HŠSG je osnovan 29.02.1992. godine kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske... više..

Povijest

Hrvatski športski savez gluhih je osnovan 29.02.1992. godine u Zagrebu za vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez... više..

Rezultati

Iz tehničkih razloga molimo Vas da nove rezultate državnih prvenstava trenutno pratite na stranici Zagrebačkog športskog saveza gluhih www.zssg.hr/rezultati.html 

Članovi

Članovima stavljamo na raspolaganje dokumente u PDF formatu... više..