HSSG

Vijesti

3. Sv. prvenstvo gluhih u curlingu, 05. - 12.03.2017., Sochi, Rusija


curling2017pic

Hrvatska ženska curling reprezentacija gluhih nastupila je na 3. Svjetskom prvenstvu gluhih u curlingu od 05.03. – 12.03.2017., Sochi – Rusija u konkurenciji 7 zemalja: Rusija, Kina, Kanada, Mađarska, Ukraina, Japan i Poljska. Natjecanje je bilo poprilično uzbudljivo uz dominaciju Mađarske u prvom dijelu natjecanja da bi na kraju Mađarska zauzela tek 4. mjesto, a naša reprezentacija zauzela je 5. mjesto.

U finalnoj igri između Kine i Rusije pobjedile su kineskinje, a treće mjesto zauzela je reprezentacija Kanade. U sastavu reprezentacije na navedenom natjecanju bile su: Melani Turković, Marijana Božić, Emina Crnaić, Maja Sertić i Vanja Beganović.

 


Naša ekipa hrabro se borila i nadali smo se medalji i mogućem ponavljanju ili poboljšavanju rezultata iz 2013. u Švicarskoj gdje je osvojena brončana medalja na 2. SP gluhih.

Ovaj put konkurencija je bila bolja i medalja je izostala, ali uz realnu situaciju da smo jedina nacija na ovom 3. SP gluhih koja nema niti jednu regularnu curling stazu u svojoj zemlji stoga smatramo ovaj rezultat kao dobar uspjeh i zalog za daljnji budući rad. 

Više o samo natjecanju možete vidjeti na:

http://wdcc2017.com/?lang=en

Hrvatski športski savez gluhih

 


Kontaktirajte nas

Adresa: Maksimirska 51a, Zagreb
tel / fax +385 1 370 55 06
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://hssg.hr

Designed and powered by:

kopaweb-logo_grey


O nama

HŠSG je osnovan 29.02.1992. godine kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske... više..

Povijest

Hrvatski športski savez gluhih je osnovan 29.02.1992. godine u Zagrebu za vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez... više..

Rezultati

Iz tehničkih razloga molimo Vas da nove rezultate državnih prvenstava trenutno pratite na stranici Zagrebačkog športskog saveza gluhih www.zssg.hr/rezultati.html 

Članovi

Članovima stavljamo na raspolaganje dokumente u PDF formatu... više..