HSSG

Vijesti

1. Svjetsko prvenstvo gluhih u Alpskom skijanju.- 23.02. - 02.03.2013., Nesselwang- Njemačka (2)


wdcc_2nd

Proteklog vikenda slalom utrkom završilo je Svjetsko prvenstvo u skijanju za gluhe. Naša Rea Hraski ponovo je bila srebrna. Pobjednica je bila Tereza Kmochova (CZE), a brončanu medalju osvojila je Amanda Goyne (USA).Uz srebra u spustu i superveleslalomu, pa spomenuto slalomsko srebro, Rea je do srebra stigla još i u superkombinaciji, dok je u veleslalomu uzela broncu. Uz Reinog oca i trenera, Željka Hraski, ovom velikom Reinom uspjehu znatno je svojim iskustvom doprinijeo i bivši skijaški reprezentativac Ivan Olivari, koji je posebno angažiran za potrebe ovog Svjetskog prvenstva.

"Znali smo da Rea ima šansu za postolje u svim disciplinama, ali da će to biti baš u svih pet - to nitko nije očekivao", složni su u timu.

5 medalja, a niti jedna zlatna možda nekome može izgledati dosadno, javljaju također iz Reinog tabora dodajući kako je ipak svaki dan to bila neka druga trka i neka nova borba. Na primjer, u veleslalomu, gdje je Rea osvojila "samo" broncu, iza sebe je kao četvrtu ostavila dvostruku olimpijsku pobjednicu u ovoj disciplini, iskusnu Amandu Goyne iz SAD-a. Također, usporedbe radi, jedna svjetska skijaška velesila kao što je Austrija osvojila je ukupno tek 3 medalje, uključujući skijašice (5) i skijaše (6).

Reina ekipa u svakom je slučaju presretna ostvarenim rezultatima, a za zlato očigledno treba još puno raditi, zaključuju u Reinom timu ističući ujedno kako do Zimskih olimpijskih igara za gluhe ima još dvije godine, kako je Rea još vrlo mlada (ima tek 21 godinu) i pred njom je još sve "otvoreno". Inače, u sjeni ovog velikog natjecanja održano je i Svjetsko juniorsko prvenstvo u skijanju za gluhe gdje je Rea Hraski pobijedila u svim disciplinama, što dodatno govori o njenim potencijalima u skijaškom svijetu gluhih.

"Sada ćemo se malo odmoriti i onda brzo vratiti realnosti, treninzima i dodatnim pripremama za finale Europskog kupa koje se od 15. do 17. ožujka održava u Flumserbergu u Švicarskoj", posljednja je, za sada, poruka iz tima Ree Hraski. 

Rei žalimo još puno dobrih rezultata, a više o samom natjecanju možete pogledati na stranicama http://www.2013skiing-wc.dg-sv.de  


Športski pozdrav,
 

Hrvatski športski savez gluhih

 


Kontaktirajte nas

Adresa: Maksimirska 51a, Zagreb
tel / fax +385 1 370 55 06
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://hssg.hr

Designed and powered by:

kopaweb-logo_grey


O nama

HŠSG je osnovan 29.02.1992. godine kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske... više..

Povijest

Hrvatski športski savez gluhih je osnovan 29.02.1992. godine u Zagrebu za vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez... više..

Rezultati

Iz tehničkih razloga molimo Vas da nove rezultate državnih prvenstava trenutno pratite na stranici Zagrebačkog športskog saveza gluhih www.zssg.hr/rezultati.html 

Članovi

Članovima stavljamo na raspolaganje dokumente u PDF formatu... više..