HSSG

Vijesti

1. Svjetsko prvenstvo gluhih u streljaštvu, 07. - 14.09.2016., Kazan

kazan logo2016

Dobar nastup naše Lane Skeledžije i Borisa Gramnjaka osigurao je dvije medalje za Hrvatsku na
1. Svjetskom prvenstvu gluhih u streljaštvu koje se održava od 07. – 15.09.2016., u Kazanu, Rusija.

Lana Skeledžija svojim nastupom osigurala je za Hrvatsku brončanu medalju u disciplini zračni pištolj na 10 m. Također, naš najbolji gluhi stijelac Boris Gramnjak istu medalju osvojio je u disciplini 50 m pištolj.

Iako je Lana Skeledžija u kvalifikacijama bila tek 5, a Boris Gramnjak tek 7 pokazali su da finalni dio natjecanja mogu odraditi na najvišem nivou te zadržati do samog kraja koncentraciju i mirnoću bolje od konkurencije te osvojiti medalju.

 Ovaj uspjeh samo je nastavak dobrih rezultata Hrvatske streljačke reprezentacije gluhih na velikim natjecanjima, a Lana Skeledžija osvajačica je i srebrene medalje sa 22. Olimpijskih igara gluhih u Sofiji 2013. godine (z. pištolj 10 m).

Ostali naši natjecatelji zauzeli su u kvalifikacijama 14. mjesto (Darko Horvatić) i 15. mjesto (Lugarić Milan) u disciplini zračni pištolj 10 m.

Također, Milan Lugarić kvalificirao se u finalni dio natjecanja pištolj 50 m, ali je finale završio kao posljednji dok je Mario Šimegi zauzeo 11. mjesto u kvalifikacijama u disciplini 50m pištolj.

Reprezentaciju gluhih čine: Lana Skeledžija, Boris Gramnjak, Mario Šimegi, Milan Lugarić, Darko Horvatić, izbornik rep. Krešimir Loborec, direktorica rep. Nevenka Kolarić te menadžerica ekipe Melani Turković.

Više o samom natjecanju možete vidjeti na službenim internetskim stranicama:

http://wdsc2016.com

Hrvatski sportski savez gluhih

 

 

 

kazan 1sp2016 2


kazan 1sp2016Kontaktirajte nas

Adresa: Maksimirska 51a, Zagreb
tel / fax +385 1 370 55 06
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://hssg.hr

Designed and powered by:

kopaweb-logo_grey


O nama

HŠSG je osnovan 29.02.1992. godine kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske... više..

Povijest

Hrvatski športski savez gluhih je osnovan 29.02.1992. godine u Zagrebu za vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez... više..

Rezultati

Iz tehničkih razloga molimo Vas da nove rezultate državnih prvenstava trenutno pratite na stranici Zagrebačkog športskog saveza gluhih www.zssg.hr/rezultati.html 

Članovi

Članovima stavljamo na raspolaganje dokumente u PDF formatu... više..