HSSG

Vijesti

Memorandum o suradnji IOC-ICSD, 09. ožujka 2016, Laussane

webhssg

 

 

08. ožujka 2016. Međunarodni olimpijski odbor (eng. IOC) i Međunarodni odbor za sport gluhih (eng. ICSD) potpisali su memorandum o suradnji i tako otvorili novu stranicu sportske suradnje koja traje još od 1955. godine kada je ICSD priznat od strane IOC te od 1985. kada su osigurani podrška i pokroviteljstvo nad Olipijskim igrama gluhih.


Potpisivanje spomenutog memoranduma proširuje područje suradnje na 3 nova područja, u skladu sa strateškim ciljevima IOC koji se žele ispuniti do 2020. Također podrazumijevaju dodatnu suradnju u tehničkoj podršci prema ICSD, poboljšanju komunikacijskih odnosa sa gluhim sportašima i sportom gluhih općenito te promociju sportskih događaja ICSD putem medijskih kanala IOC.

 

Predsjednici ICSD g. Rukhledev i IOC g. Bach izjavili su kako je ovo važan dan za sport i razvoj sporta te kako sport mora biti ravnopravna prilika za svakog sportaša bez obzira na različitosti u osobnom razvoju i razvitku kako to nalaže i Olimpijska povelja. Predsjednik Rukhledev istaknuo je kako se veseli osnaživanju međusobne suradnje, a navedenom prilikom ICSD je otvorio i svoj novi ured u kući međunarodnog sporta u Laussani što će dodatno unaprijediti komunikaciju i direktnu suradnju ICSD sa IOC.

Veza: http://m.olympic.org/mobile/news/ioc-signs-mou-with-international-committee-of-sports-for-the-deaf/248824

https://www.facebook.com/Deaflympics/?nr

Sportski pozdrav,

Hrvatski sportski savez gluhih


Kontaktirajte nas

Adresa: Maksimirska 51a, Zagreb
tel / fax +385 1 370 55 06
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://hssg.hr

Designed and powered by:

kopaweb-logo_grey


O nama

HŠSG je osnovan 29.02.1992. godine kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske... više..

Povijest

Hrvatski športski savez gluhih je osnovan 29.02.1992. godine u Zagrebu za vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez... više..

Rezultati

Iz tehničkih razloga molimo Vas da nove rezultate državnih prvenstava trenutno pratite na stranici Zagrebačkog športskog saveza gluhih www.zssg.hr/rezultati.html 

Članovi

Članovima stavljamo na raspolaganje dokumente u PDF formatu... više..