HSSG

Vijesti

9. Europsko prvenstvo gluhih u atletici, 20.- 25.07.2015., Bydgoszcs, Poljska

 ep atletika2015

Nakon prošle godine i medalja na Europskom juniorskom prvenstvu gluhih, naša Laura Štefanac napravila je još jedan korak naprijed i 'okitila' se svojom prvom velikom međunarodnom seniorskom medaljom, u bacanju koplja stigla je do brončanog odličja!

Nastupala je i u bacanju kugle i diska te osvojila 5. mjesto, a za koplje smo znali da ima najbolju šansu koju je danas i fantastično iskoristila.

Već prvi hici na ovom  bili su blizu 40 metara, a onda se 'otvorilo' u 3. i 4. seriji, pogotovo u 4. kada su suci izmjerili 41.45 što je u tom trenutku vrijedilo i srebrne medalje! Ipak, u zadnjoj seriji jedna konkurentica ju je uspjela prebaciti, ali mjesto na postolju s ovim hicima nije bilo upitno. Samo natjecanje (disciplina) ponudila je niz dobrih nastupa i posebno nam je drago što je naša članica jedna od onih koje su se posebno istaknule.

Postignuti rezultat vrlo je blizak ovogodišnjem osobnom rekordu od 41.69 i veseli što je Laura na ovako velikom natjecanju uspjela ponoviti svoje najbolje izdanje te je apsolutno zasluženo stigla do 3. mjesta.

Uz nju je na troskoku prvi put nastupao Marko Katalinić i s najboljim ovosezonskim rezultatom (13.76) ostvario dobar nastup i na koncu zauzeo 7. mjesto.

Laura Štefanac i hrvatska atletika ovdje je postigla vrlo dobre rezultate uz poseban naglasak na ovaj fantastičan uspjeh i povijesno Laurino postignuće koje vrijedi uvijek iznova pohvaliti tim više što je bila najmlađa u konkurenciji. Tijekom cijele sezone bila je izrazito dobra i konstantna što dokazuje samo velik broj osvojenih medalja na domaćim natjecanjima, a kao nagrada je tu stigao nastup za hrvatsku seniorsku reprezentaciju u Staroj Zagori i sada nova medalja na ovom natjecanju. Sezona još nije gotova za nju, a ima svakog razloga biti jako zadovoljna.

Čestitke sportašima i stručnom vodstvu reprezentacije !

Hrvatski sportski savez gluhih

laura stefanac 9 ep


Kontaktirajte nas

Adresa: Maksimirska 51a, Zagreb
tel / fax +385 1 370 55 06
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://hssg.hr

Designed and powered by:

kopaweb-logo_grey


O nama

HŠSG je osnovan 29.02.1992. godine kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske... više..

Povijest

Hrvatski športski savez gluhih je osnovan 29.02.1992. godine u Zagrebu za vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez... više..

Rezultati

Iz tehničkih razloga molimo Vas da nove rezultate državnih prvenstava trenutno pratite na stranici Zagrebačkog športskog saveza gluhih www.zssg.hr/rezultati.html 

Članovi

Članovima stavljamo na raspolaganje dokumente u PDF formatu... više..