HSSG

Vijesti

2. Europsko atletsko juniorsko prvenstvo, 21.- 23.08 2014. Trabzon, Turska


trabzon2014

Naša gluha atletičarka Laura Štefanac nastupila je na drugom atletskom Europskom juniorskom prvenstvu gluhih koje se održalo u Trabzonu, Turskoj, od 21. do 23. kolovoza 2014. na kojem je Hrvatska po prvi put imala predstavnika u bacačkim disciplinama.

Laura Štefanac je po prvi put nastupila u spomenutoj konkurenciji (gluhih) koji se natječu identično prema aktualnim atletskim pravilima uz nekoliko dodataka (poput zabrane nošenja bilo kakvog slušnog pomagala na natjecanju).

U svojoj primarnoj disciplini, bacanje koplja, uvjerljivo je osvojila svoju prvu zlatnu medalju i naslov europske juniorske prvakinje! Najdalje je bacila do 39.67m, a interesantno je za spomenuti kako bi i sa svojim najslabijim hicem (34.05) tog dana postigla identičan uspjeh.

 

Drugi dan je nastupala u bacanju kugle i sa svojim najdaljim hitcem od 12.31 osigurala je novu medalju za Hrvatsku. Ovaj puta je ona bila srebrnog odličja, a ispred nje je s 13.71 bila godinu dana starija natjecateljica Elizaveta Kashchavtseva iz Rusije.

Posljednji dan natjecanja je bacala disk, disciplina koja nije njena primarna, ali ni tu nije propustila osvojiti svoju treću medalju. Ponovno je bila srebrnog sjaja, a najbolje je bacila u trećoj seriji - 33.61.

Na kraju ovo trodnevno natjecanje predviđeno za najbolje gluhe europske juniore atletičare Laura je završila s osvojenim jednim zlatom i dva srebrna odličja čime je Hrvatska na ljestvici medalja pozicionirana na 9. mjestu od 15 mogućih.

Čestitamo Lauri te služebenim osobama treneru Marku Kataliniću i Ani Vuljanić na ovom izvanrednom uspjehu i želimo Lauri još puno uspjeha u daljnim natjecanjima.

Više detalja o samom natjecanju kao i o rezultataima možete pogledati na službenim stranicama: http://www.eu-deafjuniorathletics.com/

Hrvatski športski savez gluhih


Kontaktirajte nas

Adresa: Maksimirska 51a, Zagreb
tel / fax +385 1 370 55 06
Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Website: http://hssg.hr

Designed and powered by:

kopaweb-logo_grey


O nama

HŠSG je osnovan 29.02.1992. godine kao nacionalni športski savez koji okuplja športske klubove i športska društva gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske... više..

Povijest

Hrvatski športski savez gluhih je osnovan 29.02.1992. godine u Zagrebu za vrijeme ratnih zbivanja u Hrvatskoj kao nacionalni športski savez... više..

Rezultati

Iz tehničkih razloga molimo Vas da nove rezultate državnih prvenstava trenutno pratite na stranici Zagrebačkog športskog saveza gluhih www.zssg.hr/rezultati.html 

Članovi

Članovima stavljamo na raspolaganje dokumente u PDF formatu... više..